11 redenen om je hond wel te verzekeren

Je hond is je beste vriend en als hij of zij ziek is wil je natuurlijk de beste zorg kunnen geven, maar de dierenarts is duur en de hoge rekening brengt vaak extra zorgen met zich mee. Een hondenverzekering helpt je om de dierenartsrekening te betalen, zodat jij je kunt richten op de gezondheid van je trouwe viervoeter.

Er zijn uiteraard redenen om je hond niet te verzekeren, maar in dit artikel vind je 11 redenen om je hond wel te verzekeren.

Heb je besloten om jouw hond wel te verzekeren, dan kun je hier eenvoudig alle hondenverzekeringen vergelijken.

1. Nooit meer kiezen tussen zorg en geld

Het is één van de grootste nachtmerries die jou als baasje kan overkomen, je hond is ziek of heeft een ongeluk gehad, de dierenarts kan het behandelen. Maar… de kosten van deze behandeling zijn enorm en nu moet je kiezen tussen de beste zorg voor je hond en de hoge dierenartsrekening die daarna komt.

Met een hondenverzekering hoef je op het cruciale moment niet te kiezen tussen de financiele gevolgen van de rekening, of de behandeling van je viervoeter. Slapeloze nachten van de dierenarts rekening zijn hiermee verleden tijd.

2. De beste zorg voor jouw hond

Met een hondenverzekering kies je gemakkelijker voor de beste zorg voor jouw hond, of het nu gaat om preventieve zorg waarmee je hond langer gezond blijft, of nieuwe behandelingen waarmee je hond langer gelukkig kan leven.

Houdt er wel rekening mee dat het om noodzakelijke zorg moet gaan, anders is er een grote kans dat de verzekering geen vergoeding uitbetaalt.

3. Alle gangbare zorg word vergoed

Als het om een hondenverzekering gaat dan komt het onderwerp van alles wat niet vergoed wordt al snel op tafel. En het klopt, er zijn veel uitzonderingen en behandelingen die niet, of alleen gedeeltelijk, gedekt worden.

Maar vrijwel alle gangbare zorg wordt gewoon vergoed vanuit de basisverzekering. Denk hierbij aan onder andere:

  • Het tarief van de dierenarts
  • Noodzakelijke operaties
  • Medicijnen
  • Röntgenfoto’s
  • Laboratoriumonderzoek

Afhankelijk van de verzekering en de maximale vergoeding die je gekozen hebt krijg je tussen de 50% en 90% van deze gangbare zorg vergoed door de verzekering.

Voor andere zorg zoals gebitsproblemen, of het laten steriliseren van je hond kun je bij de meeste verzekeraars een aanvullende verzekering afsluiten. Hiermee wordt ook deze zorg voor jouw huisdier vergoed.

4. Eenvoudiger toegang tot preventieve zorg

Er zijn veel dingen nodig om je hond gezond te houden, goed eten, voldoende beweging en uitdaging, maar ook preventieve zorg helpt om ervoor te zorgen dat jouw hond gelukkig en fit oud wordt.

Denk hierbij aan vaccinaties, behandeling van parasieten of regelmatige gezondheidschecks. Als jouw hond verzekerd is hoef je deze kosten niet (volledig) zelf te betalen en is de drempel voor preventieve zorg een flink stuk lager.

5. Psychische hulp of gedragstherapie voor je hond

Vertoont je hond probleemgedrag zoals agressie naar andere honden, of is je hond juist bovengemiddeld angstig. Met gedragstherapie voor je hond kunnen deze problemen verminderd worden of zelfs helemaal verdwijnen. Niet alleen prettig voor je hond, die hiermee een beter leven heeft, maar ook voor jou.

De meeste hondenverzekeringen vergoeden gedragstherapie voor je hond na verwijzing van je dierenarts.

6. Je hebt jezelf en je gezin ook verzekerd

Nadat je puppy voor het eerst thuiskomt is hij al snel vast onderdeel van het gezin. En als het goed is heb je jezelf en alle andere gezinsleden ook goed verzekerd. Dus waarom zou je jouw hond als gezinslid niet verzekeren voor de beste zorg?

7. Ook gedekt tijdens vakanties in het buitenland

Neem je jouw hond mee op vakantie binnen Europa? Dan helpt een verzekering je als er onverwachts zorg nodig is in het buitenland, of als je een behandeling die in Nederland gestart is moet voortzetten tijdens je vakantie. Bijvoorbeeld door medicijnen te moeten halen bij de lokale dierenarts.

Let er wel op dat je hiervoor bij sommige verzekeringen een aanvullend pakket nodig hebt en dat niet altijd alle landen gedekt zijn.

8. Dekking bij vermissing van je hond

Het is een scenario waar je liever niet over nadenkt, maar een klein moment van onoplettendheid kan er al voor zorgen dat je hond wegrent en vermist raakt. In zo’n stressvolle situatie helpt het dat je verzekering, een deel van, de kosten dekt voor vermissingsposters en advertenties.

9. Je krijgt de dierenartskosten snel terugbetaald

Een alternatief voor het hebben van een huisdierenverzekering is om zelf te sparen voor het geval je een hoge rekening van de dierenarts krijgt. Als je geen zorguitgaven hebt dan is het voordelig, maar als je wel ineens veel geld moet uitgeven dan duurt het even voor je jouw spaarrekening weer aangevuld hebt.

Een verzekering vergoedt misschien niet 100%, maar de 50% tot 90% die wel vergoed wordt heb je vaak heel snel weer op je bankrekening staan.

10. Meer dekking en lagere premie met een puppyverzekering

Door direct een verzekering te kiezen als je puppy in huis komt zorg je ervoor dat je de meest uitgebreide dekking hebt, als je puppy nog niets mankeert dan worden er geen aandoeningen uitgesloten, en betaal je de laagste premie.

Het is één van de redenen waarom een puppyverzekering een slimme keuze is als je jouw hond wil verzekeren. Al kun je ook nog steeds een oudere hond verzekeren.

11. Het helpt je rustiger slapen

Samengevat geeft het vooral een hoop rust om je hond te verzekeren. Voor een relatief kleine maandelijkse premie hoef je nooit meer wakker te liggen van de gedachte dat je met jouw hond naar de dierenarts moet.

En als het dan onverwachts wel nodig is, dan hoef je nooit de keuze te maken tussen de behandeling die je hond kan krijgen en de financiele gevolgen hiervan. Je kunt met een rustig gevoel kiezen voor de behandeling omdat je verzekering een groot deel dekt.

Al met al dus een rustige basis om voor de volle 100% te genieten van de tijd die je met jouw hond hebt, om te spelen, te knuffelen en samen de wereld te ontdekken.